Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Fejér megye legközkedveltebb rekreációs központja. A páratlan környezetben elhelyezkedő egészség-szigetként funkcionáló létesítmény 1000 m mélyről feltörő 58C o -os, alkáli-, hidro-karbonátos, kloridos, szulfátos, kalcium- és fluortartalmú gyógyvize, elsősorban reumás panaszok, kopások, mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati rendellenességek és műtéti fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére javasolt. Korszerű gyógyászati eszközöknek és a szakképzett személyzetnek köszönhetően évente közel 200.000 vendég látogatja a fürdő balneo-, illetve fizikoterápiás kezeléseit.

A fürdő ékszerdobozaként emlegetett, családias hangulatú élménymedence és szauna kert a családosok kedvence. A 180m3-es medence, álló- és fekvő masszírozó elemekkel, vízkésekkel, és gejzírekkel dúsítva, a 0,5m vízmélységű gyermekpancsoló csúszdával és vidám játékelemekkel, és a 150m2-es, színes, mesemotívumokkal díszített és korszerű, bababarát elemekkel bútorozott játszóház garantálja az egész család felhőtlen szórakozását. A fürdő szauna kertje különböző hőmérsékletű finn-, infra-, aroma- és kombigőz kabinokkal, csobbanó medencével, jakuzzival és egy mediterrán hangulatú, üveges pihenővel gondoskodik a pihenni vágyók nyugalmáról.

 

A fürdő udvarán, csodálatos ligetes-fás környezetben valóságos gyermekparadicsom található. Magyarországon egyedülálló, közel 500m2 területen egy minden korosztály számára megfelelő, gyermekbarát szőnyeggel borított kalandpark és játszótér várja a gyerkőcöket, ahol remek a móka a fürdő kabalafigurájával, Keszeg Karcsival. A szárazföldi játékelemeken kívül ugyanezen csodálatos zöld környezetben egy 450m2-es családi élménymedence is várja a gyerekeket immár szüleikkel, nagyszüleikkel.

 

A 2012. május 25-én nyitott, minden igényt kielégítő wellness medence ugyanis egy gyermek- és egy felnőtt medence részből áll. A babák részére a változó mélységű (0-30 cm vízmélységgel) „hempergő” készült, a kisgyermekeknek a 30 cm-es kisvizes medence, a nagyobbaknak pedig a 60 cm-es gyermekmedence áll rendelkezésre, melyhez egy kis barlang is kapcsolódik, bejáratánál vízfüggönnyel. A medencékben különféle élményelemek, csúszda, vízi fenyő, „vödrös játék” és egy gömbcsúszda találhatók.

A felnőttek számára egy 90 és egy 120 cm-es vízmélységű medencerész épült, melyekben az alábbi élmény elemek gondoskodnak testünk kényeztetéséről: ülőpadok és fekvőágyak, masszázselemek, vízfüggöny, óriás nyakzuhany, négy vízsugár. A mélyebb részen található a hullámcsúszda és a sodrófolyosó. A medence szerves részét képezi a vizibár, mely különleges élményt nyújt a felfrissülni vágyóknak.

A fenti szolgáltatásokon kívül hangulatos sóbarlang és masszázs-szalon, korszerű spinning-terem illetve szolárium-stúdió, manikűr-pedikűr stúdió és természetesen minden igényt kielégítő vendéglátó helyiségek, butikok kaptak helyet az impozáns fürdő épületében.

Aki ide ellátogat, biztosan visszavágyik, akár több napra is. A fürdő közvetlen közelében található a 2008-ban felújított, 62 parcellával rendelkező impozáns Termál Kemping, mely minden évben húsvét napjától szeptember végéig várja a természetkedvelő vendégeit. Az éjszakára szóló szállásdíj magába foglalja a fürdőbelépőt.

 

Elérhetőség:

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

2484 Agárd, Fürdő tér 1.

Tel.: 22/579-230

Fax.: 22/579-249

e-mail: info@agarditermal.hu

www.agarditermal.hu